Značka: Aldo Conterno

Conca Tre Pile, Barbera d´Alba D.O.C.

1 280 Kč
Skladem

Jednoodrůdová Barbera vypěstovaná až na 45letých keřích na vinici Conca Tre Pile v kopcovité oblasti Bussia Soprana.

Ruční sklizeň hroznů probíhá v prvním týdnu října se selekcí hroznů přímo na vinici. V nerezovém tanku zůstává mošt na slupkách 8 - 10 dnů a je opakovaně promícháván, v průběhu této doby proběhne alkoholová fermentace. Víno dál zraje několik měsíců v nerezovém tanku a následně dalších 12 měsíců v nových barikových sudech.

Můžeme doručit do:
24.4.2024
Kategorie: Vína
Barva vína: červené
Objem: 0,75 l
Ročník vína: 2019
Gambero Rosso: 2
Veronelli: 92
Výhodná sleva
V současné době nabízíme slevu 19 % na všechna naše vína pro minimální odběr libovolných 6 kusů (nevztahuje se na olivové oleje).

Jednoodrůdová Barbera vypěstovaná až na 45letých keřích na vinici Conca Tre Pile v kopcovité oblasti Bussia Soprana.

Ruční sklizeň hroznů probíhá v prvním týdnu října se selekcí hroznů přímo na vinici. V nerezovém tanku zůstává mošt na slupkách 8 - 10 dnů a je opakovaně promícháván, v průběhu této doby proběhne alkoholová fermentace. Víno dál zraje několik měsíců v nerezovém tanku a následně dalších 12 měsíců v nových barikových sudech.

Rodina představuje pro Conternovi středobod všech jejich aktivit. Pět generací věnovalo své životy vínu, což vtisklo do jejich duší úctu k jedinečnosti krajiny, jejíž charakter je pevně vtisknut do vína.

Vinařství Poderi Aldo Conterno se rozkládá v oblasti Bussia ve vesnici Monteforte d´Alba, která je skutečným srdcem nejtypičtější oblasti výroby Barola. Pro výrobu vína jsou používány výhradně vlastní hrozny z 25 ha vinic rozkládajících se v nadmořské výšce okolo 400 m n.m. s jižní a jihozápadní orientací. Půda je převážně šedavě písčitá, místy vystřídaná bílým až namodralým vápenitým  jílem.

Jedinečné vinice Cicala, Colonnello a Romirasco si svojí kvalitou zaslouží označení cru a z jejich hroznů se vyrábí vína vyjadřující nenapodobitelný terroir. Každá z těchto vinic představuje vlastní mikrokosmos a pouze na základě jeho hluboké znalosti a vinařské zkušenosti je možno jej vtěsnat do láhve špičkového Barola.

Fermentace probíhá v nerezových tancích při kontrolované teplotě. Barolo je školeno v tradičních sudech ze slovinského dubu, zatímco další vína ve francouzském bariku.