Conca Tre Pile, Barbera d´Alba D.O.C.
Kliknutím zobrazíte detail obrázku.

Conca Tre Pile, Barbera d´Alba D.O.C.

Jednoodrůdová Barbera vypěstovaná až na 45letých keřích na vinici Conca Tre Pile v kopcovité oblasti Bussia Soprana.

Ruční sklizeň hroznů probíhá v prvním týdnu října se selekcí hroznů přímo na vinici. V nerezovém tanku zůstává mošt na slupkách 8 - 10 dnů a je opakovaně promícháván, v průběhu této doby proběhne alkoholová fermentace. Víno dál zraje několik měsíců v nerezovém tanku a následně dalších 12 měsíců v nových barikových sudech.

Ročník:2014
2016
Objem:0,75 l
  • Veronelli: 92
  • Gambero Rosso: * *
Výrobce:Aldo Conterno
Katalog. číslo:2261
Hmotnost položky:0.75 kg
Naše Cena: 1 140 Kč vč. DPH
DPH:21%
Dostupnost:skladem
ks
  • Vinařství
  • Aldo Conterno

    Aldo Conterno

    Rodina představuje pro Conternovi středobod všech jejich aktivit. Pět generací věnovalo své životy vínu, což vtisklo do jejich duší úctu k jedinečnosti krajiny, jejíž charakter je pevně vtisknut do vína.

    Vinařství Poderi Aldo Conterno se rozkládá v oblasti Bussia ve vesnici Monteforte d´Alba, která je skutečným srdcem nejtypičtější oblasti výroby Barola. Pro výrobu vína jsou používány výhradně vlastní hrozny z 25 ha vinic rozkládajících se v nadmořské výšce okolo 400 m n.m. s jižní a jihozápadní orientací. Půda je převážně šedavě písčitá, místy vystřídaná bílým až namodralým vápenitým  jílem.

    Jedinečné vinice Cicala, Colonnello a Romirasco si svojí kvalitou zaslouží označení cru a z jejich hroznů se vyrábí vína vyjadřující nenapodobitelný terroir. Každá z těchto vinic představuje vlastní mikrokosmos a pouze na základě jeho hluboké znalosti a vinařské zkušenosti je možno jej vtěsnat do láhve špičkového Barola.

    Fermentace probíhá v nerezových tancích při kontrolované teplotě. Barolo je školeno v tradičních sudech ze slovinského dubu, zatímco další vína ve francouzském bariku.

    Vína z tohoto vinařství

Zpět na předchozí stránku.