Značka: Bruno Giacosa

Barbaresco Asili Riserva D.O.C.G.

9 980 Kč
Skladem

Bruno Giacosa, slavné jméno v celém vinařském  světě. Jeho absolutně klasické Barberesco se dělá jako Riserva jen v těch nejlepších ročnících.

„Kdybych řekl, že jeho skvostná Barbaresca a Barola mohou soupeřit s velkými ročníky Petrus, málo lidí by mi uvěřilo. Každopádně jeho vína  jsou na stejné úrovni… Kdybych mohl mít jenom jednu láhev italského vína, určitě by to bylo Barolo nebo Barbaresco od Bruna Giacosy…“ – Robert Parker.

Červená granátová barva s jemnými oranžovými odlesky. Plná a komplexní vůně,

s patrnými  tóny fialek a lesních ostružin. Chuť je plná, harmonická, se sametovým tříslem, mimořádně komplexní s velkým charakterem.  Mimořádně elegantní víno.

 

Můžeme doručit do:
25.4.2024
Kategorie: Vína
Barva vína: červené
Objem: 0,75 l
Ročník vína: 2011
Duemilavini: 5
Výhodná sleva
V současné době nabízíme slevu 19 % na všechna naše vína pro minimální odběr libovolných 6 kusů (nevztahuje se na olivové oleje).

Bruno Giacosa, slavné jméno v celém vinařském  světě. Jeho absolutně klasické Barberesco se dělá jako Riserva jen v těch nejlepších ročnících.

„Kdybych řekl, že jeho skvostná Barbaresca a Barola mohou soupeřit s velkými ročníky Petrus, málo lidí by mi uvěřilo. Každopádně jeho vína  jsou na stejné úrovni… Kdybych mohl mít jenom jednu láhev italského vína, určitě by to bylo Barolo nebo Barbaresco od Bruna Giacosy…“ – Robert Parker.

Červená granátová barva s jemnými oranžovými odlesky. Plná a komplexní vůně,

s patrnými  tóny fialek a lesních ostružin. Chuť je plná, harmonická, se sametovým tříslem, mimořádně komplexní s velkým charakterem.  Mimořádně elegantní víno.

 

Znalosti, vášeň a moudrost, které Bruno Giacosa zobrazuje svojí prací, jsou plodem výchovy tří generací vinařů.

Soustředění se na místní odrůdy, láskyplná péče o révové keře, až puntičkářsky dokonalá vinifikace, školení ve velkých dubových sudech a odmítání lahvovat vína v nevhodných ročnících jsou nezbytným základem pro tvorbu tak výjimečných vín Barolo a Barbaresco, která Bruno Giacosa uvádí na trh.

Zájem rodiny na pěstování vína má začátek v neustálém hledání nejlepších hroznů z těch nejlepších vinic, které nakupovali pro výrobu svých vín. Zakoupení vinic, ze kterých předtím nakupovali hrozny, bylo logickým krokem. Potom se mohli plně soustředit na odrůdu Nebbiolo a velká vína, která z ní vyrábí.

K vinařství Azienda Agricola Falletto patří téměř 20 hektarů vinic v oblastech Serralunga d'Alba, La Morra and Barbaresco. Některá vína se vyrábějí z hroznů, které pro vinařství pěstují stálí a ověření vinaři, hrdí na to, že z jejich hroznů vyrábí vína Bruno Giacosa.

Vinice Asili (jiho-západní orientace) a Rabaja jsou dvě nejprestižnější vinice, které spolu částečně sousedí. Z obou se vyrábí vína s velmi dobře rozeznatelným charakterem, což je způsobeno rozdílností v typu půdy. První vinici je dána elegance a delikátnost, druhé silnější tělo a charakter.