Nový produkt tohoto významného vinařství.
Réva se pěstuje a víno vyrábí absolutně čistým biologickým způsobem, od r. 2003 má certifikát ICEA.
Odrůdové složení: 90% Sangiovese, 10% Canaiolo.
Rrubínová barva. Víno s hezkou vůní třešní, květinová vůně fialek a náznaky vůně kůže. Chuť je suchá s elegantním tříslem, vyrovnaná, s příjemnou kyselinkou, dlouhotrvající.
Prestižní vinařství ze srdce klasického Chianti, s důrazem na biologickou výrobu vína.
Toskánské vinařství Badia a Coltibuono najdete v samém srdci oblasti Chianti Classico. V 11. století byl na jednom z nejvyšších kopců vybudován románský klášter, okolo něhož zdejší mniši vysazovali vinice a v průběhu staletí obhospodařovali několik tisícovek akrů vinic.
V roce 1810, kdy bylo Toskánsko pod nadvládou Napoleona, však museli mniši klášter, jehož italský název Badia a Coltibuono můžeme přeložit jako „opatství dobré úrody“, opustit. Sekularizované opatství spolu s přilehlými pozemky v polovině 19. století koupil bankéř z Florencie, předek dnešních majitelů, rodiny Stucchi Prinetti.