Vína z Cantiny Santadi a lahůdky sardské kuchyně

09.10.2014
  • Událost
  • Související vinařství

Vinařství

Santadi

Vinařství Santadi bylo založeno v roce 1960 jako družstvo malých vinařů. Začátkem devadesátých let si nové vedení družstva postavilo před sebe velmi ambiciózní projekt, kdy se rozhodlo vinařství zásadně zmodernizovat, soustředit se na pěstování tradičních odrůd a tím zdůraznit specifičnost velmi zajímavé oblasti Sulcis na jihu Sardínie.  S tím souvisí i maximáloní důraz na kvalitu vína, jako konzultanta přizvali ke spolupráci jednoho z nejrenomovanějších italských a světových enologů Giacomo Tachis.

Dnes je Cantina Santadi jedním ze dvou nejlepších sardinských vinařství a je pojmem i v celosvětovém měřítku. Typická vína pro toto vinařství je skvostné bílé Vermentino, Nuragus, Nasco a červené Carignano.

Všechna vinařství

Vína z Cantiny Santadi a lahůdky sardské kuchyně

Vážení přátelé,

 

znovu Vás zveme na příjemné čtvrtkové setkání v RESTu, tentokráte v duchu podovolenkových vzpomínek na krásu italské Sardínie a mimořádně pěkných vín z Cantiny di Santadi. Večeře se bude konat ve čtvrtek 9. října - restaurant REST., Podolské nábřeží 34/6, 147 00 Praha 4 – Podolí (naproti vjezdu do podolské porodnice).

 

Začínáme v 19:00 hod. a co tedy budeme moci ochutnat?

  • tradiční sardské bílé Vermentino Villa Solais – welcome drink
  • Antipasto mille gusti    (předkrm mnoha chutí: plněné olivy, sýr pecorino, nakládané houby …)

u tohoto předkrmu budeme pokračovat s welcome drinkem Vermentino Villa Solais, Cantina di Santadi

  • Carpaccio di testina di vitello con bottarga (carpaccio z telecích líček s bottargou)

A k tomu skvělé bílé víno z původní sardské odrůdy Nuragus Pedraia, Cantina di Santadi

  • Malloreddus con salsiccia allo zafferano  (sardské těstoviny s čerstvou domácí klobásou a šafránem)

a k tomu se bude krásně snoubit typické červené víno Sardínie Cannonau Noras, Cantina di Santadi

  • Coscia d’agnello (pečená jehněčí kýta na rozmarýnu, česneku a kořenové zelenině)

se bude skvěle zapíjet báječným Carignanem Rocca Rubia, Cantina di Santadi

  • Pannacotta alla capra con gelato alla barbabietola (panacotta z kozího sýra se zmrzlinou s červené řepy)

a k tomuto dezertu se bude podávat plné, barikované Vermentino Villa di Chiesa, Cantina di Santadi

 

                Cena celé večeře i s degustační skleničkou vína (0,1 l) ke každému chodu je 990,- Kč, včetně vody i kávy. Komu to stačit nebude, může si doobjednat za velmi mírné ceny další víno po skleničkách, nebo celou láhev.

 

                Protože kapacita restaurantu je hodně limitovaná, prosím zájemce, aby si co nejdříve zarezervovali místo, nejlépe mailem na adrese chovan@chovan.cz, nebo telefonem  241 430 317. Úhrada za večeři se platí na místě, není potřeba provést platbu předem.

 

Přijďte si s námi užít zajímavé kulinářské zážitky v příjemné společnosti a prostředí !                                          

  • Santadi

    Santadi

    Vinařství Santadi bylo založeno v roce 1960 jako družstvo malých vinařů. Začátkem devadesátých let si nové vedení družstva postavilo před sebe velmi ambiciózní projekt, kdy se rozhodlo vinařství zásadně zmodernizovat, soustředit se na pěstování tradičních odrůd a tím zdůraznit specifičnost velmi zajímavé oblasti Sulcis na jihu Sardínie.  S tím souvisí i maximáloní důraz na kvalitu vína, jako konzultanta přizvali ke spolupráci jednoho z nejrenomovanějších italských a světových enologů Giacomo Tachis.

    Dnes je Cantina Santadi jedním ze dvou nejlepších sardinských vinařství a je pojmem i v celosvětovém měřítku. Typická vína pro toto vinařství je skvostné bílé Vermentino, Nuragus, Nasco a červené Carignano.

    http://www.cantinadisantadi.it Vína z tohoto vinařství