Nabídka vína

  • Související vinařství
  • Capezzana

    Capezzana

    Vinařství Capezzana a jeho vína mají velmi dlouhou tradici a působivou historii nejméně 1200 let starou. Ve státním archivu ve Florencii se nachází dokument – je to smlouva z r. 804 o nájmu usedlosti, spolu s vinicemi a olivovými háji. Víno se však zde pěstovalo už v předřímské době, cca před 3000 lety.

    Usedlost Capezzana, bývalé medicejské panství, je od začátku minulého století v majetku staré šlechtické rodiny Contini Bonacossi. Její vinice jsou součástí jedné z nejmenších DOCG oblastí – Carmignano.  Je zásluhou především právě hraběte Ugo Contini Bonacossi, že se v roce 1975 vrátil vínům této oblasti historický název Carmignano, do té doby to byla jenom podoblast Chianti Montalbano.

    Hrabě Ugo se svými dětmi vede vinařství s tou nejlepší filosofií: „věrnost tradici, avšak tradici, která není kamenná, ale v přirozeném pohybu“ … „nesmí se ztratit charakter vína a oblasti, kde se víno vyrábí“ … „tradice je též výsledek četných zlepšení a inovací, které se průběhem času prověřují novými generacemi vinařů. Jsem přesvědčen, že je naší povinností hledat stále lepší způsoby výroby vína, tak jak se to vždy dělávalo a jak nám to dnešní technika a technologie umožňuje“…

    http://capezzana.it Vína z tohoto vinařství

  • Canoso

    Canoso

    Dvě staré známé vinařské rodiny Canoso a Meneghello z oblasti Soave se v roce 1935 sňatkem spojily a tím i vinice v klasické oblasti v nejlepších pozicích. Dnes poslední v rodě, mladý vinař Massimo Meneghello Canoso  postavil rodinné vinařství na nové základy a se svými víny se postupně propracovává do nejužší kvalitativní špičky vinařů v klasické oblasti Soave.

    Vína z tohoto vinařství

  • Domenico Clerico

    Domenico Clerico

    Domenico Clerico patří bezesporu k nejnadanějším piemontským vinařům, navíc s vinicemi grand cru DOCG oblasti Barolo, v okolí městečka Monforte d’Alba. Jsou to vinice ve 4 slavných cru: Bussia, Ginestra, Pajana a Mosconi. Rozloha vinic je malá a tak i celková roční produkce je méně než 100.000 lahví. Tyto okolnosti jsou základem výtečných vín, která z tohoto vinařství každoročně vycházejí, ať už je rok dobrý, avšak i v méně příznivých ročnících si udržují nejvyšší standard. Barola z vinařství Domenica Clerica  jsou mimořádná i ve srovnání s jinými velkými Baroly této oblasti.

    Vína z tohoto vinařství

  • Nicola Bergaglio

    Nicola Bergaglio

    Historické vinařství Bergaglio není nijak velké, obhospodařuje cca 15 ha vinic, nicméně je považováno za jedno z nejlepších v DOCG oblasti Gavi. Nachází se v Roveretu, malé vinařské obci asi 5 km od Gavi.

    V rodinné posloupnosti je dnešním vlastníkem Gianluigi Bergaglio, ale již velmi platným pomocníkem a následníkem je syn Diego. V tomto zcela rodinném vinařství vás okamžitě osloví jasně patrná láska k půdě a kraji, kde rodina od nepaměti vyrábí skvělé bílé víno Gavi. Tato láska je ovšem svázaná s hlubokou zkušeností a znalostí vinařské výroby, s prvořadým důrazem na kvalitu.

    Víno se vyrábí výlučně z vlastních hroznů, což pochopitelně umožňuje důslednou kontrolu kvality produkce.

    Vína z tohoto vinařství

  • Barale Fratelli

    Barale Fratelli

    Historické vinařství Barale Fratelli se sídlem v samotném centru Barola vede nyní Sergio Barale v autentickém klasickém stylu. Většina mladých vinařských expertů, sommelierů a tudíž i vydavatelé různých vinařských časopisů a průvodců, upřednostňují v posledních desetiletích moderní způsob výroby Barola, které je tímto způsobem především dříve připraveno k pití. Myslím, že celkem poprávu to Sergio Barale cítil jako určitou diskriminaci, a proto se rozhodl neposkytovat své vzorky vín pro různá hodnocení. Proto jsme jeho skvělá vína nemohli najít v běžných průvodcích o italských vínech jako je Gambero Rosso (s výjimkou Veronelliho),  popř.  v mezinárodních časopisech jako Decanter, Wine Spectator atd. Nicméně své rozhodnutí už částečně korigoval.

    Vína z tohoto vinařství

  • Bruno Giacosa

    Bruno Giacosa

    Znalosti, vášeň a moudrost, které Bruno Giacosa zobrazuje svojí prací, jsou plodem výchovy tří generací vinařů.

    Soustředění se na místní odrůdy, láskyplná péče o révové keře, až puntičkářsky dokonalá vinifikace, školení ve velkých dubových sudech a odmítání lahvovat vína v nevhodných ročnících jsou nezbytným základem pro tvorbu tak výjimečných vín Barolo a Barbaresco, která Bruno Giacosa uvádí na trh.

    Zájem rodiny na pěstování vína má začátek v neustálém hledání nejlepších hroznů z těch nejlepších vinic, které nakupovali pro výrobu svých vín. Zakoupení vinic, ze kterých předtím nakupovali hrozny, bylo logickým krokem. Potom se mohli plně soustředit na odrůdu Nebbiolo a velká vína, která z ní vyrábí.

    K vinařství Azienda Agricola Falletto patří téměř 20 hektarů vinic v oblastech Serralunga d'Alba, La Morra and Barbaresco. Některá vína se vyrábějí z hroznů, které pro vinařství pěstují stálí a ověření vinaři, hrdí na to, že z jejich hroznů vyrábí vína Bruno Giacosa.

    Vinice Asili (jiho-západní orientace) a Rabaja jsou dvě nejprestižnější vinice, které spolu částečně sousedí. Z obou se vyrábí vína s velmi dobře rozeznatelným charakterem, což je způsobeno rozdílností v typu půdy. První vinici je dána elegance a delikátnost, druhé silnější tělo a charakter.

    Vína z tohoto vinařství

  • Aldo Conterno

    Aldo Conterno

    Rodina představuje pro Conternovi středobod všech jejich aktivit. Pět generací věnovalo své životy vínu, což vtisklo do jejich duší úctu k jedinečnosti krajiny, jejíž charakter je pevně vtisknut do vína.

    Vinařství Poderi Aldo Conterno se rozkládá v oblasti Bussia ve vesnici Monteforte d´Alba, která je skutečným srdcem nejtypičtější oblasti výroby Barola. Pro výrobu vína jsou používány výhradně vlastní hrozny z 25 ha vinic rozkládajících se v nadmořské výšce okolo 400 m n.m. s jižní a jihozápadní orientací. Půda je převážně šedavě písčitá, místy vystřídaná bílým až namodralým vápenitým  jílem.

    Jedinečné vinice Cicala, Colonnello a Romirasco si svojí kvalitou zaslouží označení cru a z jejich hroznů se vyrábí vína vyjadřující nenapodobitelný terroir. Každá z těchto vinic představuje vlastní mikrokosmos a pouze na základě jeho hluboké znalosti a vinařské zkušenosti je možno jej vtěsnat do láhve špičkového Barola.

    Fermentace probíhá v nerezových tancích při kontrolované teplotě. Barolo je školeno v tradičních sudech ze slovinského dubu, zatímco další vína ve francouzském bariku.

    Vína z tohoto vinařství

  • Bruno Rocca

    Bruno Rocca

    Rodina Rocca bydlí od nepaměti v Barbarescu a tam také vždy hospodařila na vlastních vinicích. Původně se vína nelahvovala, ale prodávala stáčena. V r. 1978, po smrti otce, přešlo vedení vinařství do rukou syna a mladý Bruno Rocca začal novou, znamenitou historii vinařství. 

    Dnes vinařství s Brunem již padesátiletým, hospodaří na 8 ha vinic, z toho 5 ha vinic leží v samém srdci majestátního cru „Rabajá“. Vinice jsou orientovány na jihozápad a víno je z nich elegantní, avšak mohutné, harmonické a ušlechtilé, dlouhověké, nicméně i jako mladé velmi přitažlivé.

    Bruno Rocca sklízí se svými víny úspěchy v celém vinařském světě a bezesporu patří nejen v Barbarescu k absolutní špičce. Někteří experti jeho Barbaresca  řadí dokonce před nedotknutelná vína guru z Barbaresca, Angela Gaji.

    Vína z tohoto vinařství

  • BEA

    Městečko Pinerolo přímo pod  Alpami je na hranici, kde lze ještě s úspěchem pěstovat víno. Francesco Romano má stavební firmu, avšak jeho velkým hobby je vinařství. Své vinařství na profesionálních základech založil teprve před necelými 10 lety a celková rozloha vinice je pouhý 1 ha. Pěstuje a vyrábí jenom 2 druhy vína, Barberu z Pinerola  a Merlot z Piemontu, avšak opravdu ve špičkové kvalitě.

    Vína z tohoto vinařství

  • Dino Illuminati

    Dino Illuminati

    Nicolo Illuminati založil své vinařství v r.1890 na pahorcích mezi městečky Nereto a Controguerra v nadmořské výšce 300 m, na půli cesty mezi Jaderským mořem a Apeninami. Dnes, se stejným nadšením vede vinařství jeho vnuk Dino, kterému pomáhá celá jeho rodina. Dino Illuminati je právem považován za jednoho z nejlepších vinařů v Abruzzu. Je to především jeho zásluha, že pozvedl vinařství na nejvyšší možnou kvalitativní úroveň.

    Vinařství má celkem 110 ha vinic osázené především typickými odrůdami pro tuto oblast, tj. Montepulciano, Trebbiano, Passerina.

    Vína z tohoto vinařství

  • Brigaldara

    Vinařství Brigaldara se nachází na malebných pahorcích nad Veronou. Poprvé se v katastrálních záznamech objevuje jméno Brigaldara už v 13. Století. Samotná vila, která je obklopena parkem a vinicemi byla postavena v 15. století.

    Vinař Stefano Cesari se snaží o nejvyšší kvalitu, bez ohledu na náklady a námahu. V oblasti Valpolicelly patří do nejužší kvalitativní špičky, přitom  však  jeho ceny jsou velmi přijatelné. 

    Proslavil se zejména svým vynikajícím Amarone. Spolu s dalšími 9 nejlepšími vinaři se snaží udržet nejvyšší kvalitu Amarone a založili sdružení na obranu Amarone proti plagiátorství některých nových vinařů.

    Vína z tohoto vinařství

  • Elena Walch

    Elena Walch

    Jedno z nejprestižnějších vinařství oblasti Horní Adiže (jižní Tyroly), jehož vinice se nacházejí v srdci této krásné krajiny, na svazích kolem města Tramín. Je to nejsevernější italská vinařská oblast s velmi příznivým mikroklimatem, domovské místo slavných tramínů.

    Elena Walch původně vystudovala architekturu, ale když se provdala do tradiční vinařské rodiny Walch, přijala tuto výzvu profesně a pustila se s obrovským nadšením do tajů výroby vína. Během krátké doby se dostala na špici jihotyrolských vinařů. Zajisté i díky tomu, že rodina vlastní v Tramínu nejlepší vinici Kastelaz a vinici Ringberg u jezera Kaltern.

    http://www.elenawalch.com Vína z tohoto vinařství

  • Spumanti VALDO

    Vinařství VALDO vyrábí šumivá vína v malebném městečku Valdobbiadene už více než 80 let. Je všeobecně uznávaným protagonistou klasické oblasti Valdobbiadene a Conegliano jak svým objemem výroby, tak především nejvyšší kvalitou svých vín.

    Vinařství bylo založeno v roce 1926. Už název naznačuje, že se vinařství nachází v samém srdci oblasti a to přímo v centru  městečka Valdobbiadene.

    Od svého založení se vinařství řídí svojí zásadou: neustálá snaha o zvyšování kvality a udržování původního a nefalšovaného charakteru tohoto šumivého  vína.

    Vinařství Valdo vždy bylo a stále je nositelem těch nejlepších vinařských tradic oblasti Prosecco, znakem nejvyšší kvality a průkopníkem nových výrobních metod.

    Ve 40. letech minulého století vinařství začalo expandovat na mezinárodní trhy. Z malého rodinného vinařství se se stal největší výrobce  tohoto vína. Roční produkce vinařství se pohybuje okolo 5,5 miliónů lahví tohoto ušlechtilého moku.

    Vinice jsou z velké části na jižních svazích prvních pahorků, které se zvedají z pádské nížiny nad městečkem Valdobbiadene. Vinice mají pískovcové, štěrkovité a jílovité podloží. Nachází se v různých polohách od 50 m do 500 m n.v. Podnebí je velmi ovlivněno blízkou přítomnosti jak hor tak i moře, což velmi příznivě přispívá kvalitě pěstovaných hroznů.

    Populární Prosecco se značkou VALDO je největším pojmem v šumivých vínech jak v Itálii, tak i v celém světě.

     

    Vína z tohoto vinařství

  • Romano dal Forno

    Romano Dal Forno je též nazýván „il Re della Valpolicella“ (král Valpolicelly) a také jeden z králů Amarone, skvělého vína Itálie. 

    Toto rodinné vinařství se nachází v údolí Val d'Illasi, kde rodina Dal Forno hospodaří na 12,5 ha vinici čtvrtou generaci. Už jeho děda Luigi Dal Forno byl dobře známý pro kvalitu svých vín. Romano od mládí pracoval na vinici a ve svých 22 letech se seznámil s Giuseppe Quintarelli, který nasměroval jeho životní dráhu a filosofii na dosahování maximální kvality při výrobě vína. Od roku 1983 začal pracovat samostatně, když převzal do svých rukou rodinné hospodářství. V roce 1990 postavil a vybavil nejmodernější technologii nové vinařství.

    Vinice se nacházejí mimo oblast Valpolicella Classico.

    Vína z tohoto vinařství

  • Antonelli San Marco

    Historie tohoto vinařství zasahuje až do 13. století, kdy byla usedlost v majetku biskupství Spoleto až do 19. století. V roce 1881 ji koupil právník Francesco Antonelli a začala se nová éra výborných vín a skvělých olejů pod jménem Antonelli San Marco. V letech 1899 byly vinice osázeny novými vinnými keři / 5000 hlav na hektar/.

    Lokalita San Marco je považována za jednu z nejlepších a nejideálnější lokalit pro pěstování vinné révy a oliv.

    Vinařství a hospodářská usedlost Antonelli se rozprostírá na celých 170 hektarech a nachází se v  samotném srdci DOCG apelace Montefolonico.

    Po celá léta se Antonelli San Marco vášnivě věnuje jeho zemědělské usedlosti a usiluje,  s pedantským důrazem, o kvalitu svých výrobků.

    Až od roku 1979 se oficiálně začala vína lahvovat a prodávat.

    Od roku 1986 vede vinařství Filippo Antonelli, který byl rovněž v letech 1996-2006 prezidentem „ Consorzio Tutela Vini Montefalco“

    Vinice jsou osázeny na kopcovitých svazích s průměrnou nadmořskou výškou 350 m .n. m.

    Půdní terén je jílovitý a bohatý na vápenec, pocházející z různých geologických období, to dodává vínu rozmanité a intenzivní tóny. Vinice jsou obklopeny lesy, kopci, je zde ideální mikroklima pro vinnou révu a olivové háje.

    Vína jsou pěstována výhradně ekologicky, aby bylo možné nabídnou produkt, jehož potencionál, vlastnosti a kvalita mohou být kontrolovány a hodnoceny v každé fázi výroby.

    Sagrantino a Sangiovese jsou hlavními červenými odrůdami, ale také Montepulciano, Merlot a Cabernet Sauvignon.

    Grechetto a Trebbiano Spoletino jsou bílé odrůdy, které  v současné době byly vysázeny na pozemku.

    Průměrný věk vinic je přibližně 15 let. Nejstarší keře Sagrantina mají  kolem 30 let.

    Vinařství Antonelli každoročně velmi silně boduje v nejlepších italských průvodcích.

    Jen pro zajímavost, James Suckling ohodnotil Montefalco Sagrantino DOCG velmi slušnými 95 body.

    http://www.antonellisanmarco.it/ Vína z tohoto vinařství

  • Michele Satta

    Michele Satta

    Oblast Bolgheri je jednou z nejmladších apelací D.O.C., avšak vůbec první v Itálii, kde jsou základem vín mezinárodní odrůdy. Průkopníkem tohoto, pro Itálii nezvyklého stylu, se stal baron Incisa della Rocchetta, který už v 30. letech minulého století vysadil v Bolgheri francouzské odrůdy, zejména Cabernet Sauvignon a Merlot, a který poté v 60. letech se svým vínem Sassicaia proslavil vína z Bolgheri v celém světě. 

    Michele Satta je jedním z výborných pokračovatelů tohoto stylu pro Bolgheri typického. Hospodaří na 30 ha nejlepších vinic v blízkosti moře. Už po několik let se svými víny patří mezi nejdůležitější výrobce oblasti, zejména co se týče kvality.

    http://www.michelesatta.com Vína z tohoto vinařství

  • Vie di Romans

    Vie di Romans

    Rodina Gallo se věnuje vinohradnictví a vínu přes jedno století. Je to historie lásky a zaujetí pro věc s nevšedním nasazením všech členů rodiny. Vinařství se nachází ve specifické friulské oblasti na severním břehu řeky Isonzo, poblíž slovinských hranic. Všechny vinice jsou součástí  D.O.C. apelace Friuli Isonzo, jenž je charakteristická naplaveninovými půdami s velkým obsahem železa.

    Gianfranco Gallo vede vinařství od r. 1978. Prosadil ve vedení rodinného vinařství řadu podstatných, často velmi bolestivých změn, aby zavedl do pěstování révy a výroby vína nejnovější poznatky světové enologie. Nevšední urputnost a pečlivost i v nejmenších detailech dostala vína z tohoto vinařství na nejvyšší světovou úroveň s nezaměnitelným puncem osobitosti a osobnosti vinaře.

    Od r. 1990 se zavedla tradice oddělené vinifikace jednotlivých vinic a dvouletý výrobní cyklus, tzn. že všechna bílá vína jdou z vinařství až  po celých 2 letech po sklizni.

    Vína z tohoto vinařství

  • Petrolo

    Petrolo

    Toto malé toskánské vinařství z oblasti Chianti Colli Aretini patří do nejužší italské kvalitativní špičky. Vinařství vlastní paní Lucia Sanjust Bazocchi a vede ho její syn Dr. Luca Sanjust.

    Vinná réva se pěstuje na 31 hektarech, v nadmořské výšce 250–450 metrů nad mořem. Půda je jílovito kamenitá s rozvrstvením břidlice.

    Vyrábí se pro tuto oblast netradiční vína, pouze 4 druhy,  jako „cru“ 3 z nich: Galantrona (100% Merlot), Torrione (100% Sangiovese) a Boggina (100% Sangiovese).

    http://www.petrolo.it Vína z tohoto vinařství

  • Poliziano

    Rodinné vinařství POLIZIANO se dramaticky změnilo po příchodu syna ze studií v r. 1980, kdy Federico Carletti převzal vedení celého statku. Zaměřil se v první řadě na zlepšení kvality a dodnes je hlavní filosofií vinařství nejlepší kvalita jak na vinici, tak i ve výrobě, aby i konečný produkt byl špičkové kvality.

    Všechna vína ve vinařství Poliziano jsou vyráběna z hroznů vypěstovaných na vlastních vinicích, čímž si udržují charakteristiku vinice i jednotlivých ročníků. Vinice s méně příznivými podmínkami byly zrušeny a naopak se v průběhu let vysadily nové s vybranými klony tradičních odrůd v nejlépe exponovaných pozicích. V současnosti vinařství hospodaří na 240 ha vinic, z toho 120 ha registrovaných v albu DOC a DOCG.

    Dnes je vinařství Poliziano považováno bezesporu za jedno z nejlepších v oblasti Montepulciana a těší se světovému renomé.

    http://www.carlettipoliziano.com Vína z tohoto vinařství

  • Biondi Santi - Tenuta Il Greppo

    Nejstarší a nejslav nější výrobce Brunella v Montalcinu.Sláva vinařství Greppo začala v druhé polovině 18. století, kdy Clemente Santi se svým vnukem Ferruccio Biondi Santi začal vinifikovat mošt ze 100% Sangiovese a vzniklo první Brunello.

    http://www.biondisanti.it Vína z tohoto vinařství

  • Santadi

    Santadi

    Vinařství Santadi bylo založeno v roce 1960 jako družstvo malých vinařů. Začátkem devadesátých let si nové vedení družstva postavilo před sebe velmi ambiciózní projekt, kdy se rozhodlo vinařství zásadně zmodernizovat, soustředit se na pěstování tradičních odrůd a tím zdůraznit specifičnost velmi zajímavé oblasti Sulcis na jihu Sardínie.  S tím souvisí i maximáloní důraz na kvalitu vína, jako konzultanta přizvali ke spolupráci jednoho z nejrenomovanějších italských a světových enologů Giacomo Tachis.

    Dnes je Cantina Santadi jedním ze dvou nejlepších sardinských vinařství a je pojmem i v celosvětovém měřítku. Typická vína pro toto vinařství je skvostné bílé Vermentino, Nuragus, Nasco a červené Carignano.

    http://www.cantinadisantadi.it Vína z tohoto vinařství

  • Agricola Punica

    Agricola Punica

    Mladé sardinské  vinařství Agricola Punica je společným projektem vinařství Tenuta San Guido (proslavené vínem Sassicaia), vinařství Santadi. Dále se tohoto projektu osobně účastní  Sebastiano Rosa enolog Tenuta San Guido, Antonello Pilloni president  vinařství Santadi e legendární toskánský enolog Giacomo Tachis.

    Vinice jsou ve dvou lokalitách a to Barrua a Narcao, v jihozápadní části Sardinie zvané Sulcis.

    Všichni s napětím očekávali výsledek tohoto projektu a hned od prvního ročníku daného do prodeje 2002 bylo jasné, že jde o, zcela mimořádné exceletní víno.

    http://www.agripunica.it Vína z tohoto vinařství

  • GEOGRAFICO

    GEOGRAFICO

    V roce 1961 založilo 17 malých a středních vinařů z historické a nejprestižnější oblasti Chianti Classico družstvo, aby mohli zlepšit kvalitu své produkce použitím nejmodernějších technologií a zefektivněním obchodní činnosti, zejména na mezinárodním trhu. Dnes družstvo združuje přes 200 vinařů a kromě původních vinic v tradiční oblasti mezi městečky Castellina in Chianti, Gaiole in Chianti a Radda in Chianti, družstvo vyrábí vína i z dalších nejprestižnějších vinařských oblastí  Toskánska, od Brunella z Montalcina, přes Vino Nobile z Montepulciana až po Vernacciu di San Gimignano.

    http://www.chiantigeografico.it Vína z tohoto vinařství

  • Fattoria di Basciano

    Fattoria di Basciano

    Masi je známé jméno v toskánském světě vína více než 100 let. Vinařství Fattoria di Basciano se nachází v srdci překrásné oblasti Rufina nedaleko Florencie, kde rodina Masi dělá kvalitní víno už po 3 generace. Největší úspěchy se dostavili za vedení nejmladšího z rodiny, Dr. Paolo Masiho, který zúročil své vědomosti ze studia a praktické znalosti z cest. Důsledná práce na vinici, zavedení nejmodernějších technologií vedlo k neuvěřitelnému zlepšení kvality produkovaného vína.

    Dnes vína z Fattorie di Basciano dostávají mnohá ocenění v Itálii i ve světě,  ale přitom jsou stále k dostání za velmi přijatelné ceny.

    Vína z tohoto vinařství

  • Castello di Ama

    V srdci oblasti Chianti Classico, mezi městečky Gaiole a Radda, se Sienou na horizontu se nachází jedno z nejlepších a světově nejuznávanějších vinařství Toskánska.  Zásluhy na tomto nesporném úspěchu vinařství má majitelka paní Lorenza Sebasti a enolog Marco Palanti, kteří tvoří nerozlučnou dvojici nejen v práci, ale i v soukromém životě.

    V majetku vinařství je 250 ha zemědělské půdy, z čehož je 90 ha vinic a 40 ha oliv. Vinice se nacházejí v průměrné nadmořské výšce 450 m a byly nově vysázeny mezi rokem 1964 a 1978. Všechna vyráběná vína pochází výlučně z vlastních vinic a jsou charakterizována jednotným stylem. 

    Kromě tradičních odrůd vinařství velmi úspěšně experimentuje s mezinárodními odrůdami jako je Merlot, Pinot Nero a Chardonnay, které byly vysázeny začátkem 80. let dvacátého  století. Nicméně každá odrůda vyjadřuje a podtrhuje nezaměnitelný výraz tohoto mimořádného „terroir“.

    Marco Palanti je jedním z nejvíce respektovaných vinařů v Toskánsku. V roce 2005 se stal presidentem  Consorzia Chianti Classico.

    http://www.castellodiama.com Vína z tohoto vinařství

  • Vittorio Innocenti

    Vittorio Innocenti

    Profesor Vittorio Innocenti původně přednášel filozofii na florentské univerzitě. Před mnoha lety se vzdal profesorské kariéry a se svojí ženou Marii Rosou (původně divadelní historičkou) a synem Tomassem  se starají o rodinné vinařství, které má celkem 32 ha, z čeho 12 ha jsou vinice. Vinice se nacházejí na nejlepších místech mezi Montepulcianem a Montefollonicem, kamenným středověkým městečkem, v nadmořské výšce 330 – 350 m.

    http://www.cantineinnocenti.it Vína z tohoto vinařství

  • Ciacci Piccolomini d´Aragona

    Jméno rodu Piccolomini, které nese toto skvělé vinařství, je význačné v italských dějinách a svým způsobem se zapsalo i do české historie.

    Dnes statky rodu Piccolomini v oblasti Montalcina zahrnují cca 200 ha, z čehož je 35 ha vinic. Nynější vlastník Paolo Bianchini pokračuje v nejlepších tradicích rodu, zejména co se týče vinic a vinařství a daří se mu vyrábět špičkové Brunello, v současnosti ve světě jedno z nejžádanějších vín.

    http://www.ciaccipiccolomini.com Vína z tohoto vinařství

  • Badia a Coltibuono

    Prestižní vinařství ze srdce klasického Chianti, s důrazem na biologickou výrobu vína. 

    Toskánské vinařství Badia a Coltibuono najdete v samém srdci oblasti Chianti Classico. V 11. století byl na jednom z nejvyšších kopců vybudován románský klášter, okolo něhož zdejší mniši vysazovali vinice a v průběhu staletí obhospodařovali několik tisícovek akrů vinic. 

    V roce 1810, kdy bylo Toskánsko pod nadvládou Napoleona, však museli mniši klášter, jehož italský název Badia a Coltibuono můžeme přeložit jako „opatství dobré úrody“, opustit. Sekularizované opatství spolu s přilehlými pozemky v polovině 19. století koupil bankéř z Florencie, předek dnešních majitelů, rodiny Stucchi Prinetti.

    http://coltibuono.com Vína z tohoto vinařství

  • Castello del Terriccio

    Hrabě Gian Annibale Rossi di Medelana uskutečnil svůj životní sen. Původně nadšený chovatel koní, když jej ale před 30 lety kůň shodil a hrabě ochrnul, vzal to jako životní výzvu a začal se věnovat vinařství. Dnes z vinařství Castello del Terriccio pochází nejexkluzivnější toskánská vína, která dosáhla na ta nejvyšší ocenění.

    Vína jsou dělaná ve stylu Bordeaux, jak je už v oblasti Bolgheri zvykem.

    http://www.terriccio.it Vína z tohoto vinařství

  • Velenosi

    Vinařství Velenosi vzniklo díky zaujetí a nadšení dvou mladých lidí, manželů Angela a Ercole Velenosi v roce 1984. I když ve vinařském sektoru pracují jen pár desetiletí, dnes je  toto vinařství je jedno z nejlepších v regionu Marky, se sídlem ve městě Ascoli Piceno, kousek od východního pobřeží Jaderského moře.

    Nadšení a láska k vínu, k tvrdé práci na vinici i ve sklepě, přetrvává dodnes a přináší své výsledky.tato práce je samozřejmě podpořena nejmodernější technologií pro výrobu vína a spolupráci s vynikajícím a renomovaným enologem Dr. Attilio Pagli.

    Vinařská produkce zahrnuje tradiční odrůdy regionu, tj. bílé Trebbiano, Pecorino, Passerina, Verdicchio a modré Montepulciano, Sangiovese, Lacrima di Moro a v menší míře další mezinárodní odrůdy. I základní vína jsou vynikající kvality aa ta nejlepší dosahují nejvýznamnějších ocenění a hodnocení nejen mezi italskými víny, ale v celosvětovém měřítku.

    http://www.velenosivini.com Vína z tohoto vinařství

  • Gotto d´Oro

    Vinařské družstvo Gotto d’oro bylo založeo již v roce 1945. Bylo to vlastně první vinařství s pokročilejší technologii v této tradiční oblasti Castelli Romani, která se nachází jižně od Říma na Albanských pahorcích (Colli Albani). Vína která se zde pěstuji jsou označena převážně D.O.C. 

    Charakteristická vína pro toto vinařství jsou zejména vína Frascati, Marino, Castelli Romani, Lazio, Cori.

    Roční produkce vinařství je cca 10 milionů lahví

    http://www.gottodoro.it Vína z tohoto vinařství

  • Mastroberardino

    Mastroberardino je synonymum pro slavnou a úspěšnou vinařskou historii Kampánie a dnešní moderní výroby vína na nejvyšší úrovni. Slavné vinařství z Atripaldi bylo a stále je nejlepším představitelem klasických vín z Kampánie,  jak bílých tak i červených. V této oblasti se vína pěstují již od dob, kdy toto území bylo řeckou kolonií, tj. před 2700 lety. Vinařství bylo založeno již v roce 1878. 

    Zejména v meziválečné době a  poté v padesátých, šedesátch letech, bylo zásluhou a prozíravostí Antonia Mastroberardina, že na vinicích zůstaly staré historické odrůdy, která jsou věrným obrazem této oblasti a se kterými vinařství dnes slaví úspěchy v celém světě. Nejznámější bílá vína tohoto vinařství jsou Greco di Tufo, Fiano di Avellino a  Falanghina. Modrá odrůda je Aglianico.

    Vinařství Mastroberardino b ylo koncem devadesátých let minulého století pověřeno Ministerstvem archeologie, aby abnovilo historické vinice v Pompejích.

    http://www.mastroberardino.com Vína z tohoto vinařství

  • Marisa Cuomo

    Gran Furor Divina Costiera je značka, která se datuje do roku 1942, kdy bylo poprvé prodáno víno z hroznů sklizených na terasách divokého pobřeží Amalfi u městečka Furore. Andrea Ferraioli, poslední potomek místního rodinného vinařství spolu s manželkou Marisa Cuomo se rozhodli zakoupit tuto značku a začít novou vinařskou histori této oblasti.

    A tímto se dobrodružství Marisi a Andrei začalo. Naplněni láskou a vášní pro mimořádné víno se rozhodli vyrábět kvalitní vína ve Furore, tedy na místě, kde se narodili. Furore je místem neuvěřitelné krásy, ale také místem s extrémními podmínkami na pěstování vinné révy. Prastará vinná réva, pěstování bez štěpení, pergolové vedení révy, zejména však extrémně těžké podmínky pro práci na terasovitých vinicích, které strmě padají dolů k moři.

    http://www.granfuror.com Vína z tohoto vinařství

  • Cantine Due Palme

    Cantine Due Palme

    Společnost založil v roce 1989 Angelo Maci v obci Cellino San Marco v horní části trojůhelníku, který tvoří provincie Brindisi, Taranto a Lecce v srdci poloostrova Salento. Angelo Maci  je nadále jako hlavní technolog/enolog  tohoto družstva pěstitelů, které čítá na 1000 členů a prezidentem vinařské společnosti.

    Vinařství je vybaveno nejmodernějším zařízením.

    Cantina Due Palme vyrábí vynikající vína, charakteristická na základě klimatických podmínek regionu.

    Po 25 letech úspěšného fungování,  pod vedením precizního až pedantského Angela Maciho se toto vinařství stalo jedničkou v regionu. Vína jsou známa  po celém světě, momentálně se pod značkou palem vyrabí na 20 druhů vína.

    Vína z tohoto vinařství

  • Tenuta delle Terre Nere

    Tenuta delle Terre Nere

    Známý italských obchodník s vínem Marco de Grazia  zakoupil v roce 2002 na severním svahu Etny vinařství s 22 ha excelentních vinic. Některé vinice jsou ve výšce téměř 1.000 m n.m. Mimořádné podmínky lávového podloží, mikroklima, nadmořské výšky dávají tomuto „ terroir“ zcela specifický rozměr, stejně tak i vínům , která jsou srovnatelná s víny Brugundska nebo Barola. 

    Během velmi krátké doby se o vínech z vinařství Terre Nere začalo mluvit jako o nejlepších sicilských vínech.

    http://www.tenutaterrenere.com Vína z tohoto vinařství

  • Cusumano

    Bratři Alberto a Diego Cusumanové se snaží ve svém vinařství snoubit nejlepší přednosti tradiční výroby vína spolu s použitím nejmodernějších technologických postupů. Výsledkem jsou pak neopakovatelná vína, která získávají oceňování na nejrůznějších světových výstavách a soutěžích. Na 399 hektarech vinic pěstují především odrůdy Nero d´Avola,  Insolie a Nerello Mascalese. Rovněž zde vysadili odrůdy francouzského původu Merlot, Pinot Nero, Syrah a Chardonnay s kterými dobývají světové trhy.

    http://www.cusumano.it Vína z tohoto vinařství